
Sezon porzeczkowy w pełni. Uwielbiamy z córcią cierpki smak czerwonej odmiany. To już drugi rok naszej miłości, której efektem są te fenomenalne muffinki…

Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 100 ml oleju
- 2 jajka
- 125 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 180 g cukru
- 250 g czerwonej porzeczki

Sposób przygotowania:
W jednym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki, a w drugim – wszystkie mokre. Porzeczki obierz i umyj. Do suchych składników dodaj mokre i wymieszaj. Następnie dodaj porzeczki i delikatnie wymieszaj łyżką. Napełnij ciastem papilotki i piecz 25 minut w 190 st.

Z podanej porcji otrzymasz 12 muffinek 🙂

Smacznego!

kulinarna148
18 lipca, 2014Ja właśnie nie przepadam za tym cierpkim smakiem porzeczek na surowo ale w wypiekach uwielbiam 🙂
Muffinki z porzeczkami robiłam są wyborne.
Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Piłka w Kuchni
21 lipca, 2014i o to chodzi – każdy ma inne podniebienie i dlatego gotowanie jest takie fascynujące 🙂