
Pewne smaki, raz skosztowane, nie pozwalają o sobie zapomnieć. Te mleczne trufle swój smak zawdzięczają kucharzowi, który ostatnio odmienił moje życie. Smak i efektowny wygląd to podstawowe zalety. Prostota składników, szybkość przygotowania to tylko kropka nad “i”. 🙂

Składniki:
- 400 g mleka w proszku
- 1 kostka masła
- 1 szkl. cukru
- 1/2 szkl. kakao
- 4-5 łyżek wody
- wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:
Masło rozpuść i przestudź. Wymieszaj sypkie składniki, dodaj masło i wodę, aż do uzyskania gęstej plastycznej masy. Formuj z masy kulki i obtaczaj w wiórkach kokosowych. Możesz ułożyć w papilotkach do minimuffinek. Przechowuj w lodówce.



Smacznego!

babka z rodzynkiem
1 września, 2013Bardzo fajny przepis-zapisuję koniecznie!
Piłka w Kuchni
1 września, 2013dziękuję 🙂 czekam na pozytywne wrażenia 🙂
Unknown
2 września, 2013pychota! akurat sama wczoraj je zrobiłam na powitanie rodzinki po wakacjach 🙂
Piłka w Kuchni
2 września, 2013rewelacyjna okazja 🙂