
Są źródła inspiracji, które nigdy nie zawodzą. Są inspiracje, z których po prostu trzeba skorzystać… Takim źródłem jest blog mojewypieki.com, a taką inspiracją ten przepis. Przepis Doroty zmotywował mnie do przygotowania pierwszego w moim życiu karmelu. Nie wiem, czego się wcześniej bałam 🙂

- 180 g mąki pszennej
- 50 g cukru pudru
- 100 g masła
- 1 żółtko
- 1/2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
- 100 g masy kajmakowej
- 40 g masła
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w łyżce gorącej wody
- 1/8 szkl. cukru
- 1 łyżka wody
- 1 łyżka kremówki
- 1/2 łyżeczki masła
- odrobina soli
- 8-10 małych bezików



ewa
3 kwietnia, 2015słodko ! ale i tak na kawałek bym się skusiła :>
Piłka w Kuchni
6 kwietnia, 2015… bo warto 🙂 smak godzien pokochania…
gin
4 kwietnia, 2015Robiłam w tym roku, i zakochałam się w tym smaku. Obłędny!
Wesołych Świąt 🙂
Piłka w Kuchni
6 kwietnia, 2015Znam to uczucie 🙂 jest boski…