
Wielkanoc w tym roku płata nam figla i zasypuje śniegiem… W niczym to jednak nie przeszkadza, by w domu czuć było Święta. Najłatwiejszą metodą jest wytworzenie smakowitych zapachów w kuchni, a gdy rozniosą się po domu… Nikt nie będzie miał wątpliwości…
Mazurki pachną głównie podczas pieczenia i dekorowania… Podczas jedzenia – rewelacyjnie smakują. Wiem, że wielu z Was (jeszcze w zeszłym roku ja też byłam w tym gronie), nie lubi mazurków. Swój sąd opiera zaś na tych zakupionych w cukierniach… Domowe mazurki jednak zmieniają zdanie – ja je pokochałam. Pokochajcie i Wy 🙂

Składniki:
- 180 mąki pszennej
- 50 g cukru pudru
- 100 g masła
- 1 żółtko
- 1/2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
- garść suszonych daktyli
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
- 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady (u mnie: z pomarańczą i chilli)
- 1-2 łyżki śmietany 30%



What do you think?