
Mój pierwszy mazurek. Skok na głęboką wodę, bo pieczony w Wielki Piątek. Mógł się nie udać. Zaryzykowałam… Warto było 🙂 Jedno z lepszych ciast wielkanocnych… Inspiracja

Składniki:
- 350 g mąki pszennej
- 100 g cukru pudru
- 200 g masła
- 2 żółtka
- 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18%
- 1 puszka masy krówkowej
- 100 g gorzkiej czekolady
- do dekoracji: bakalie (u mnie płatki migdałowe, skórka pomarańczowa i wiśnie kandyzowane z Lidla)


Masę krówkową zmiksuj z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Wylej na ciasto. Wyrównaj. Ozdób bakaliami.
[edycja 3.04.2015]

Mazurek czekoladowy w wersji 2015 🙂



What do you think?