
Wyciskanie soków to już chleb powszedni 😉 Staram się ciągle i wciąż nie wyrzucać wiórków np. z marchewki – przecież to niezły półprodukt 🙂
Tym razem marchewka znalazła zastosowanie z marchewkowych pulpecikach o lekko orientalnym zapachu i smaku. Skąd ów orient? Z wiórków i oleju kokosowego. Dla mnie nie potrzeba niczego więcej, ale jeśli lubicie serwujcie z kaszą, z ryżem, z warzywami na parze….

Składniki:
- 2 szkl. wiórków z marchewki (lub startej na tarce)
- 1/2 szkl. łuskanego słonecznika
- 2 łyżki zmielonych migdałów
- 1 łyżeczka kminku
- posiekany szczypiorek lub koperek
- 1/2 szkl. płatków owsianych
- sól
- wiórki kokosowe
- olej kokosowy (może być też rzepakowy czy słonecznikowy – kokosowy wzmacnia smak kokosa)


What do you think?