
O agarze słyszałam już jakiś czas temu – głównie od wegetarian. Nigdy wcześniej nie wpadł mi w ręce, więc skorzystałam z okazji i przy zamówieniu w sklepie ze zdrową żywnością, dorzuciłam do koszyka i jego. Pierwsze testowanie przypadło na galaretkę malinową… Ścina się już w temperaturze pokojowej i już po kilkudziesięciu minutach można taki deser podać gościom. Ponadto agar-agar w 40% składa się z błonnika pokarmowego i szybko syci – jest więc idealny dla osób na diecie 😉

Składniki:
- 400g malin
- 60 ml nalewki malinowej
- 2 szkl. wody
- 1 op. agar-agar
- jogurt naturalny
- pokruszone herbatniki lub upieczona wcześniej kruszonka

Sposób przygotowania:


Foodmania
14 września, 2014świetny, lekki deser! 🙂
Piłka w Kuchni
24 września, 2014Dla mnie to kwintesencja tegorocznego późnego lata 🙂