
Lukrujecie pierniczki? Przyznam Wam się, że nigdy wcześniej tego nie robiłam… Zawsze twierdziłam, że wolę takie “surowe”, bez udziwnień… Do czasu…
Jest to historia pierniczków, które się nie udały i posypek, które pod wpływem impulsu kupiłam… Pierniczki koniecznie chciałyśmy z siostrą ratować… No to może polukrujemy… No i mamy posypki… Ale lukier to taki śnieżnobiały będzie ładniejszy…
I zrobiłyśmy – lukier na białkach. Lukier, który od pierwszej chwili pokochałyśmy i który zyskał palmę pierwszeństwa przed wszystkimi innymi polewami… A jak się go robi?

Składniki:
- 1 białko
- 1 szklanka cukru pudru


Unknown
2 lutego, 2015Mmm pycha!
Zapraszam do siebie na zupę krem z pieczonych buraków!:)
paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam 🙂
Piłka w Kuchni
3 lutego, 2015dziekuję za zaproszenie – na pewno zajrzę 🙂