
Wiecie, że najlepsze desery powstają pod wpływem nagłej potrzeby? Zapowiedzieli się nam goście… Mieli przyjść za małą godzinkę… A do kawy nie mieliśmy zupełnie nic… W zamrażalniku leżały za to zamrożone już owoce – truskawki i jagody… Miały być na zimę 😉

Składniki:
- mrożone truskawki
- mrożone jagody
- żelatyna bez gotowania
- woda
Sposób przygotowania:
Mrożone truskawki wrzuć do robota kuchennego i zmiksuj – powstanie kruszon. To samo zrób z jagodami. W zależności od ilości owoców przygotuj żelatynę – u mnie na 1/2 kg owoców wykorzystałam 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 50 ml gorącej wody. Wlej rozpuszczoną żelatynę do owoców i szybko wymieszaj – będą szybko tężeć. Przełóż do pucharków – tak jak lubisz: ja wybrałam wersję warstwową. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Smacznego!

What do you think?