
Lamingtons jako tradycyjny deser australijski znany jest u nas jako kostka kokosowa. Są to małe biszkopciki zatapiane w polewie czekoladowej i obtaczane w kokosie. U mnie, jak zwykle, eksperymentalnie, bo kokosów zabrakło 🙂 Polecam Wam więc w wersji z płatkami migdałowymi i zapewniam, że jest równie smaczna 🙂

Składniki:
- dowolna wersja biszkoptu – biały, kakaowy, piernikowy…
- 5 szklanek cukru pudru
- 3/4 szkl. kakao
- 3/4 szkl. mleka
- 20 g masła
- 200 g wiórek kokosowych (lub płatków migdałowych)



Błoto dla zuchwałych
3 lutego, 2015cudowny przepis, musimy wypróbować
zapraszamy do nas: blotodlauchwalych.blogspot.com
Piłka w Kuchni
3 lutego, 2015przepis idealny, gdy mamy nadmiar biszkoptu lub gdy po prostu chcemy znaleźć zajęcie dzieiakom – chętnie się ubrudzą 🙂