
Krem z porów na któryś obiad zażyczyła sobie moja sześcioletnia córka. Przeglądając książkę “Jadłonomia” stwierdziła, że wygląda jak budyń i na pewno będzie pyszna!
Z lekkimi oporami i niewiarą, że ją zje, przygotowałam… Nie uwierzycie… Krem znikał z prędkością światła!
Przepis jest rewelacyjny i po prostu muszę się nim z Wami podzielić 🙂

Składniki:
- 4 pory – tylko biała część
- 2 ziemniaki
- 1/2 laski wanilii
- 1 l bulionu warzywnego
- 1 szkl. mleka roślinnego
- 1 łyżeczka płatków drożdżowych
- szczypta gałki muszkatołowej
- olej
- sól
- czarny pieprz
- ulubione ziarna do posypania



Anna Kot
10 września, 2016wygląda przepysznie! 🙂
Piłka w Kuchni
20 września, 2016nie tylko wygląda!
wedith1
13 września, 2016Krem z pora smakuje wybornie!
Piłka w Kuchni
20 września, 2016🙂