
Niekonwencjonalny – to na pewno 🙂 Serwowany w pomarańczy. Z kawałkami pomarańczy. Z mleczkiem kokosowym. Gotowany na parze… Pięknie się prezentuje i zachwyca degustujących… Inspiracja


Składniki:
- 1 pomarańcza
- 1 łyżka cukru
- 2 jajka
- 2 łyżki mleczka kokosowego

Sposób przygotowania:
Jajka roztrzep w misce z cukrem oraz mleczkiem kokosowym. Pomarańczę przekrój – na 3/4 wysokości. Delikatnie wyjmij łyżeczką miąższ i wyciśnij z niego sok, który dodaj do masy jajeczno-kokosowej. Masą napełnij skórki pomarańczy do 3/4 wysokości “miseczki” i gotuj na parze do ścięcia masy.

Smacznego!

Dziwna Sowa
9 sierpnia, 2014Jejku, weszłam tutaj i przepadłam. Te posty aż pachną !
Pozdrawiam 🙂
Piłka w Kuchni
9 sierpnia, 2014jakże mi miło 🙂
mam nadzieję, że przepadniesz na dłuuuugo i będziesz często zaglądać 🙂
gin
9 sierpnia, 2014Fantastycznie wygląda podany w pomarańczy. Zachwyciłby każdego!
Piłka w Kuchni
9 sierpnia, 2014on nie tylko pięknie wygląda 🙂