
Pełne bogactwa, intensywnie pachnące ciasto. Keks. Nasycony bakaliami. Niosący cudowne wrażenia smakowe z każdym kęsem… Smak, który warto poznać i zapamiętać, bo kolejne święta w sumie już niedługo 😉
Do tego przepysznego keksa zaserwowałam sobie kawę Jacobs Crema Gold… Z pianką. Cudowny intensywny aromat. Delikatny smak. Idealne komponuje się z “czymś” słodkim – tym razem z bogatym smakiem keksa 😉

Składniki:
- 360 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 4 jajka
- 140 g masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 90 ml mleka
- 300 g bakalii (u mnie: 100g rodzynek, 100g mieszanka owoców i skórek od Lidla, 50g żurawiny suszonej i 50g suszonych owoców goji)
- 2 kieliszki rumu

Żółtka utrzyj z cukrem na gładką i puszystą masę. Dodaj mleko i roztopione chłodne masło.


In this World
15 kwietnia, 2014Za ciekawe propozycje na blogu nominuję Cię do nagrody Liebster Blog Award. Szczegóły znajdziesz tutaj pasja-patki.blogspot.com/2014/04/nominacja-do-liebster-blog-award.html
Piłka w Kuchni
15 kwietnia, 2014dziękuję za nominację…