
Karob to wegański zamiennik kakao, ale wcale nie smakuje jak czekolada 🙂 Jest nieco słodszy, bardziej karmelowy. Karob korzystnie wpływa na układ krwionośny i trawienny, obniża poziom cholesterolu i reguluje metabolizm. Ma właściwości antyalergiczne i jest źródłem witamin: B1, B2, B3, E oraz magnezu, żelaza, wapnia i fosforu.
Nie pozostaje nic – tylko spróbować, pokochać i korzystać 🙂

Składniki:
- 2 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1/2 szkl. oleju
- 1 jajko
- 1/2 szkl. mleka
- 3 łyżki karobu
- 3 banany
- 1 czubata łyżeczka sody
- garść suszonych moreli


Foodmania
2 grudnia, 2014suszone morele- uwielbiam jako dodatek do ciast! 🙂
Piłka w Kuchni
19 grudnia, 2014dobre suszone morele mają w sobie dużo aromatu i smaku i są świetnym dodatkiem nie tlyko do ciast, ale też do mięs – warto jednak poświęcić trochę czasu i znaleźć te dobre 🙂