
Mogą być Wielkanocne, ale kto nam zabroni cieszyć się ich smakiem w każdy inny dzień roku? Są lekkie i puszyste. Cudownie cytrynowe. Wiosenne…
Autorką przepisu jest Nigella.

Składniki:
- 125 g naturalnego jogurtu
- 75 g roztopionego masła
- 2 jajka
- skórka otarta z 1 cytryny
- 150 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 125 g cukru

Sposób przygotowania:
Wymieszaj jogurt z roztopionym przestudzonym masłem. Dodaj jajka, skórkę z cytryny i roztrzep. Dodaj do nich przesianą mąkę z sodą, solą i cukrem. Wymieszaj rózgą do połączenia składników.
Formę do babeczek wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką, a formę do muffinek wyłóż papilotkami. Wypełnij formę ciastem do 3/4 wysokości.
Piecz w 170 st. przez 25 minut. Po przestudzeniu udekoruj lukrem – z cukru pudru i soku z cytryny.

Smacznego!

Obuwie taneczne
27 kwietnia, 2015Wygląda przepysznie!
Piłka w Kuchni
27 kwietnia, 2015taka właśnie jest 🙂 prosty przepis na przepyszne babeczki 🙂
polecam