
Przepis na tę cudowną babkę jogurtową z fantastyczną nutą cytrynową znalazłam tutaj. Jest cudownie wilgotna i lekka. Przygotowanie zajmuje tylko chwilę… I tylko chwilę trwa jej znikanie ze stołu…
Przepis na tę babkę trafił na listę “do-wielokrotnego-powtarzania” 🙂

Składniki:
- 1,5 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. jogurtu greckiego
- 1 szkl. cukru
- 3 jajka
- skórka otarta z 2 cytryn
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1/2 szkl. oliwy z oliwek
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki nasion chia lub maku
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- na glazurę: 1/2 szkl. cukru i sok z 1 cytryny




Anonimowy
22 lutego, 2016ciekawy i prosty przepis 🙂
Piłka w Kuchni
22 lutego, 2016a jakże smaczny!