
Są przepisy, które chciałoby się powtarzać bez końca. Smaki, które nigdy się nie nudzą. Szkoda tylko, że jagodowy sezon trwa tak krótko… Dziś w menu: jagodzianki z białym serem według przepisu z mojewypieki Nie siliłam się na eksperymenty – przepis jest idealny 🙂

Składniki:
- 300 ml letniego mleka
- 60 g masła
- 100 g cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 560 g mąki pszennej
- 20 g drożdży świeżych
- 400 g sera półtłustego
- 2 łyżki masła w temperaturze pokojowej
- 2 żółtka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 5 łyżek cukru z wanilią
- 400 g jagód


J.
12 lipca, 2014Cudne cudne cudne! Chodzi mi od długiego czasu ten przepis po głowie, musze się w końcu zabrać za to bo widac warto 🙂
Piłka w Kuchni
21 lipca, 2014przepis jest idealny 🙂
Pati252
24 lipca, 2014Pięknie Ci się upiekły 🙂 Idealne drożdżówki na letnie śniadanie!
Przepis dodaję do akcji
Pozdrawiam 😉
Piłka w Kuchni
4 sierpnia, 2014dziękuję 🙂