
Jagnięcina jest u nas bardzo rzadko dostępna. Gdy jednak się pojawia, stanowi swego rodzaju odskocznię, a nawet atrakcję. Odskocznię od częstych bywalców naszego stołu: wieprzowiny czy drobiu. Atrakcję, gdyż dobrze przygotowana, jest po prostu wyśmienita. Przepis mojej mamy 🙂 Twierdzi, że proponowana przez nią zalewa jest najlepszą na świecie marynatą do jagnięciny 🙂

Składniki:
- 1 l wody
- 1 łyżka soli
- 10 ziela angielskiego
- 4 liście laurowe
- 10 ziarenek pieprzu ziarnistego
- 3 cebule
- 6 ząbków czosnku
- sok z 1 cytryny
- 1,5 kg baraniny
- majeranek
- pieprz mielony
- sól
- papryka słodka


Anonimowy
1 lutego, 2014ale jakimi natrzeć pozniej przyprawami?
Piłka w Kuchni
1 lutego, 2014Majeranek, pieprz mielony, sól, papryja slodka 🙂
Anonimowy
14 października, 2015Wyśmienite! Robiłam to 1 raz i wyszło najlepsze na świecie!!! Serdecznie polecam<3
Piłka w Kuchni
19 października, 2015miód na moje serce – dla takich komentarzy warto publikować 🙂
Unknown
23 marca, 2016Świetny przepis mięso było wyborne
Piłka w Kuchni
23 marca, 2016bardzo się cieszę!
Unknown
23 marca, 2016Świetny przepis, mięso było wyborne
Piłka w Kuchni
23 marca, 2016bardzo się cieszę!
Anonimowy
25 marca, 2016Dzisiaj zamarynowałam szyneczkę. Pochwalę się po świętach efektami.
Piłka w Kuchni
25 marca, 2016czekam na wrażenia 🙂