
Nie znam nikogo, kto nie lubi ciasta z jabłkami. Nieważne, czy będzie się nazywać szarlotką czy jabłecznikiem. Przepis na wersję z budyniem odkopałam ze starych internetowych wydruków, stąd jego źródło jest mi bliżej nieznane. Ale efekt jest tak cudowny, że po prostu warto go spróbować 🙂

Składniki:
- 375g margaryny
- 6 jajek
- 1 1/4 szkl. cukru
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 1,5 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 budynie waniliowe
- litr mleka
- 8 jabłek
- sok z cytryny



kociołek-pyszności
11 lipca, 2015Uwielbiam jabłecznik, jak będą papierówki na pewno zrobię.
Piłka w Kuchni
12 lipca, 2015ooo… z papierówkami to dopiero będzie smak 🙂
Magdalena
15 lipca, 2015mój ulubiony placek <3
Piłka w Kuchni
15 lipca, 2015🙂