
Białą kapustę w wersji gotowanej znamy chyba wszyscy, prawda? Różne są sposoby jej przygotowania i każdy ma swoją ulubioną 🙂 Moim ostatnim odkryciem jest gotowana kapusta pekińska. Dotychczas jadłam ją w wersji surówkowej i raz czy dwa w gołąbkach. Koniecznie musicie spróbować ją w wersji na ciepło z aromatycznym boczkiem i słodkimi pomidorami 🙂

Składniki:
- 1 średnia kapusta pekińska
- 10-15 dag boczku wędzonego
- 4 pomidory
- 1/2 łyżki masła
- kilka łyżek oleju
- sól
- pieprz



Kinga
25 stycznia, 2016Smacznie wygląda 🙂
Piłka w Kuchni
26 stycznia, 2016i tak właśnie smakuje 🙂
Anonimowy
3 marca, 2016Wyglada super jeszcze w takiej wersji nie jadlem pekinki, biore sie za robote i troche poeksperymentuje z tym daniem
Piłka w Kuchni
3 marca, 2016koniecznie proszę napisać, jak wrażenia i jak się sprawdziły eksperymenty 😉