
Kto się boi przygotować gęś? Ja też 🙂
Gęś na zdjęciach jest dziełem mojej mamy. Przepis też 🙂 “Po znajomości” kupiłyśmy gęś prawdziwie ekologiczną. Mięso było rewelacyjne. Jeśli macie możliwość zakupu właśnie takiej, nie wahajcie się 🙂
Gęś była fantastyczna, dlatego nie czekajcie! Próbujcie! 🙂

Składniki:
- 1 sprawiona gęś (ok. 5 kg)
- 100-150g suszonych owoców (namoczonych na noc lub np. z kompotu wigilijnego)
- 2-3 łyżki majeranku
- 3 jabłka
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- cukier
- 300g soku jabłkowego (najlepiej tłoczonego)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 100g suszonej żurawiny



Anonimowy
3 czerwca, 2016Gdzie można taką taką gęś kupić lub inne zwierzę eko.? Poproszę o jakieś namiary
Piłka w Kuchni
7 czerwca, 2016ja swoją kupiłam
facebook.com/photo.php?fbid=1059538477446097&set=a.251036468296306.59269.100001698658161&type=3&theater
w tej chwili na pewno ma przepiórki 🙂