
Do wielu potraw potrzebne są małe i zgrabne pieczarki. Ten przepis jest odmienny. Im większa pieczarka, tym bardziej efektowne danie. Faszerowane mięsem z kurczaka kapelusze pieczarek nie tylko pięknie wyglądają na talerzu, nie tylko zaskakują gości, ale i fantastycznie smakują.

Składniki:
- 15 dużych pieczarek
- podwójna pierś z kurczaka
- 20 dag sera żółtego
- 1 żółtko
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- 1 jajko do obtaczania
- bułka tarta do obtaczania
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Kapelusze pieczarek wydrąż, umyj i osusz. Trzonki posiekaj. Pierś z kurczaka umyj i pokrój w drobną kostkę (ja ją delikatnie zblenderowałam – otrzymałam grubo mielone mięsko mielone). Posiekane trzonki, pierś z kurczaka i starty ser wymieszaj z żółtkiem, majonezem i przyprawami. Wypełnij farszem kapelusze.
Kapelusze obtaczaj najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Na olej kładź najpierw od strony pieczarki, następnie stronę z farszem.

Smacznego!

Zielona Papryczkaa
4 października, 2013uwielbiam faszerowane pieczarki 🙂
Piłka w Kuchni
13 października, 2013a czym faszerujesz? też mięsem drobiowym czy masz jakiś inny patent?