
Kawa … dobra o poranku, w południe i wieczorem… idealna w towarzystwie i w samotności…
Każdy ma swoją ulubioną. Jedni eksperymentują, inni trzymają się klasyki. Wielokrotnie widziałam w sieci przepisy na dyniową latte… Jak to ja – początkowo sceptyczna, ale nie wytrzymałam i musiałam spróbować 🙂
Werdykt? Smaczna, ale wolę klasykę 🙂

Składniki:
- 2 łyżki puree z pieczonej dyni
- 200 ml mleka
- espresso lub 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 50 ml gorącej wody
- cynamon mielony
- goździki mielone
- gałka muszkatołowa mielona
- pieprz mielony

Krakowianka
11 października, 2015Dyniowa latte też nie dla mnie. Lubię zwykłą, czarną kawę 😉
Piłka w Kuchni
30 grudnia, 2015dotychczas pijałam najczęściej kawę z mlekiem… od początku października nie piję kawy – przerzuciłam się na inkę 😉