
Ciasto szklankowe – znacie to pojęcie? Cały zamysł tego ciasta polega na tym, że wszystkie składniki mierzy się w szklankach. Ciasto jest szybkie, brudzi mało naczyń, a efekt zachwyca wszystkich 🙂 Wersję szarlotkową widziałam już w wielu wykonaniach, z wersją dyniową spotkałam się po raz pierwszy TU i od razu postanowiłam spróbować 🙂

Składniki:
- 1 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. kaszy manny
- 1 szkl. cukru
- szczypta soli
- 1/2 szkl. oleju
- 1,5 kg startej surowej soczystej dyni
- cynamon


studentka_na_diecie
27 listopada, 2014Z chęcią bym się taką poczęstowała 😉
Piłka w Kuchni
19 grudnia, 2014jej przygotowanie nie zabiera dużo czasu, a jedzenie sprawia mnóstwo przyjemności 🙂
gin
28 listopada, 2014Mniam, dyniowa musi być obłędnie pyszna 🙂
Piłka w Kuchni
19 grudnia, 2014przetestuj – warto 🙂