
Z czterolatką pod jednym dachem wszelkie budynie i kisiele są dość częstymi goścmi… Niechętna jednak jestem ciągłemu wykorzystywaniu gotowych półproduktów ze sklepowych półek i jeśli tylko mogę, to przygotowuję kisiel na domowym soku lub budyń z naturalnymi dodatkami smakowymi. Musiałam spróbować. Miałam rację – jest rewelacyjny 🙂

Składniki:
- 2 1/3 szkl. mleka
- 1 duża amrchewka
- szczypta cynamonu
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 2 łyżki cukru
- wanilia
- 3 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej


Foodmania
6 stycznia, 2015taki domowy budyń to podwieczorek idealny 🙂
Piłka w Kuchni
6 stycznia, 2015wymaga tylk odrobinę więcej pracy niż ten w proszku, a jest dużo zdrowszy 🙂
gin
8 stycznia, 2015Mniam, wygląda smakowicie 🙂
Piłka w Kuchni
18 stycznia, 2015warto go spróbować 🙂