
Każdemu zdarza się, że kupi za dużo śmietany kremówki… Każdemu może się zdarzyć, że sklepy już zamknięte, a na jutrzejsze śniadanie brakuje masełka… 🙂
Wiem, wiem 🙂 Wyrób domowego masła wielu uważa za zbędny wysiłek, przecież w sklepach jest cała gama różnych tłuszczów, które zaspokajają niemalże wszystkie podniebienia.
Osobiście lubię domowe masło w zestawieniu z ciepłym domowym chlebem, z pieczonymi ziemniakami… Niby takie samo, jak sklepowe… ale… no właśnie 🙂 Bez dodatków chemicznych. W 100% naturalne – o ile naturalna była smietana 🙂

Składniki:
- lekko kwaśna śmietana 30% – taka dzień po terminie 🙂


Angelika
23 lipca, 201430% śmietany, to nie kupiona w sklepie, prawda? Sprowadzasz? Czy masz kogoś pod miastem z krową? 😀
Piłka w Kuchni
23 lipca, 2014chciałabym, by była taka "prosto od krowy" – niestety nie mam w tej chwili dostępu do wiejskiej krowy 🙂
śmietana ze sklepu jest półśrodkiem, ale też się masełko udaje 🙂
Angelika
31 lipca, 2014Przepraszam, że tak późno odpisuje. Praca i obowiązki mnie zjadły ostatnio. Właśnie też chciałabym mieszkać pod miastem i mieć znajomą Panią z krówką 🙂