
Przypraw warzywnych do zup i innych dań każdy z nas wymieni na jednym tchu co najmniej kilka. Wiele się ostatnio mówi o tym, co tak naprawdę zawierają gotowe mieszanki i dlaczego powinniśmy ich unikać. Przetestowałam więc – i od razu polecam – przepis na domową przyprawę, której przygotowanie zabierze Wam… może 10 minut, a będziecie mieć zapas na kilka miesięcy (w zależności od częstotliwości używania :))

Składniki:
- 250 g suszonej włoszczyzny
- 3 łyżki kurkumy
- 2 łyżki granulowanego czosnku
- 5 łyżek soli
- 2 łyżki słodkiej papryki


Demoiselle
31 stycznia, 2015Zdecydowanie lepsze są mieszanki zrobione przez nas niż kupowane, ponieważ tych drugich większość składu to sól 🙂
Piłka w Kuchni
3 lutego, 2015tu też dajemy sól, ale to od nas zależy czy będzie morska czy różowa czy zwykła i jej ilość jest, moim zdaniem, rozsądna 🙂
Kulinarna Maniusia
31 stycznia, 2015Też robię taką domową 🙂
Piłka w Kuchni
3 lutego, 2015i jak się sprawdza u Ciebie?