
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, a początek roku jest dobrym momentem, by zdeklarować: “codziennie zjem pożywne śniadanie”… Może tak zaczniemy z granolą?

Składniki:
- 150 g płatków owsianych
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki orzechów laskowych
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:
Na suchej patelni upraż słonecznik – uprażone pestki przesyp do miseczki, a na patelni roztop masło. Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem wysyp płatki owsiane, migdałowe, posiekane orzechy, wiórki i słonecznik. Posyp cynamonem. Polej płynnym miodem i roztopionym masłem. Całość dokładni wymieszaj i piecz 15 minut w 180 st.

Smacznego!

Foodmania
1 stycznia, 2015taka domowa granola nie ma sobie równych!
Piłka w Kuchni
6 stycznia, 2015nie tylko jest smaczna, ale i zdrowa, prawda?
Kinga
1 stycznia, 2015Smaczne ;))
Piłka w Kuchni
6 stycznia, 2015oj tak 🙂