
Daktyle są cudowny składnikiem. Wystarczy chwila, by wyczarować z nich przepyszną słodką przekąskę. Słodką zdrową alternatywę dla kupnych faszerowanych chemią i barwnikami słodyczy. Na zdjęciach widoczne są daktylowe trufle w kształcie jajek – przygotowałam je na Wielkanoc, stąd kształt. Można je z powodzeniem wykorzystać np. do dekoracji mazurka 🙂

Składniki:
- 200g daktyli bez pestek
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 szkl. ekspandowanych ziaren amarantusa
Przed jedzeniem schłódź w lodówce.


Chocolate Skunk
23 maja, 2016Super pomysł, uwielbiam amarantus 🙂
daniel
5 lipca, 2016jak smakuje nie jadłem nigdy
Piłka w Kuchni
5 lipca, 2016smak trudno opisać – lekko orzechowy, z lekką goryczką