
Ciasto, które udaje się zawsze. Początkowo wygląda na pracochłonne, a w rzeczywistości dobrze zorganizowany proces przygotowania zapewnia dość szybkie jego wykonanie. Sprawdzi się zarówno na imieninach, na towarzyskim spotkaniu przy kawie, a nawet w święta Bożego Narodzenia. Gorąco Wam go polecam. Smakuje tak, jak brzmi: cynamonowo… marzycielsko… 🙂

Składniki:
- 2 szkl. przesianej mąki
- 1 szkl. cukru
- 4 jajka
- 3/4 szkl. oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 10 dag orzechów włoskich
- 10 dag rodzynek
- 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 2 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej
- 4 jabłka



Natalie
27 listopada, 2013Jakie napakowane dodatkami ! Pycha 🙂
Piłka w Kuchni
28 listopada, 2013A w środku same pyszności 🙂 można nimi manewrowac: raz dać orzechy, innym razem migdały, raz rodzynki, a raz zurawine…
Julia
27 listopada, 2013cynamonowe, czyli moje 😉
Piłka w Kuchni
28 listopada, 2013🙂 tym bardziej musisz spróbować 🙂