
Jesień to najlepszy czas na przetwarzanie olbrzymich ilości dyni 🙂 Wspominałam Wam już pewnie, że dynia gości w naszym domu dopiero od kilku lat. Jako dziecko o dyni wiedziałam tyle, że jest pomarańczowa i ma pestki 😉
Ciasto, które Wam dziś proponuję, zaczerpnęłam z Lawendowego Domu. Przyznam Wam się, że na słowo uwierzyłam Beacie i od razu upiekłam z podwójnej porcji. Było warto 🙂

Składniki:
- 500 g dyni pokrojonej w kawałki
- 375 g mąki
- 110 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 łyżeczki przyprawy piernikowej
- 2 jajka
- 125 ml oleju
- 200 g posiekanych orzechów
- 125ml + 50 ml mleka
- 100 g białej czekolady



Foodmania
19 października, 2014jakie pyszne ciacho!
Piłka w Kuchni
19 października, 2014idealnie wilgotne i korzenne 🙂 polecam wypróbowaniu 🙂