
Jedni czekają na sezon i wtedy pieką ciasta z owocami. Inni mrożą owoce i cieszą się ich smakiem cały rok. Nieważne, czy jesteście w jednej czy w drugiej grupie. Tego ciasta warto spróbować i w sezonie i poza nim. I z czerwoną porzeczką, i z innymi owocami, bo dlaczego nie? Inspiracja

Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 200 g cukru
- 1 budyń waniliowy
- 5 jajek
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szkl. oleju
- 1/2 kg czerwonej porzeczki – u mnie mrożona
- szczypta soli
- 200 g mąki pszennej
- 100 g cukru
- 2 czubate łyżki cukru waniliowego domowego
- 100 g masła


gin
18 maja, 2014Słodko-kwaśne, pyszne musiało być 🙂 Nie mogę się już porzeczek doczekać 🙂
Piłka w Kuchni
16 czerwca, 2014ja mam jeszcze paczuszkę mrożonych 🙂