
Ten, kto wymyślił masę krówkową w puszce, powinien dostać jakąś nagrodę od miłośników pieczenia 🙂 Wspaniały karmelowy smak cudnie wypełnia niejeden przepis na ciasto. U mnie dziś przepis szwagierki – ciasto toffi bez pieczenia. Dość szybkie w przygotowaniu. Bardzo szybkie w znikaniu 🙂

Składniki:
- 400 g ciastek typu “petitki” lub krakersów
- 3 szkl. mleka
- 1 szkl. mąki krupczatki
- 1 szkl. cukru
- 250 g margaryny
- 1 puszka masy krówkowej
- 1/2 litra śmietany kremówki
- 2 śmietan-fixy
- 2 łyżki cukru pudru
- do dekoracji: wiórki kokosowe/płatki migdałowe/posypka czekoladowa


Anula
17 listopada, 2013Hmm pychota, az ślinka cieknie:)
Piłka w Kuchni
23 listopada, 2013i szybki w przygotowaniu – gorąco polecam 🙂
Anonimowy
27 października, 2014Witam, wlasnie tu do Pani spojrzalam, dziekuje z aprzyjemnie wytlumaczony przepis, wyprobowywac bede jutro, pozdrawiam 🙂
Piłka w Kuchni
19 grudnia, 2014ciekawa jestem, jak rezultat 🙂
Izula
18 marca, 2015ale mniam :))) aż ślinka cieknie, świetne zdjęcia i extra przepis muszę go koniecznie wypróbować. Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu równie fajnych pomysłów
Rivai
19 grudnia, 2016Dzisiaj drugi raz będę to ciasto robić 🙂
Jakiś czas temu robiłam, i bardzo przypadło mi i mojej rodzinie do gustu. Polecam gorąco.
Ale warto mieć na uwadze że ciasto TRZEBA schłodzić ;_;
jako iż ze mnie laik gotowania i pieczenia, próbowałam zjeść od razu, i słabo to wyszło XD
Ciasto najlepsze jest po całej nocy w lodóweczce 🙂
Polecam, wychodzi pyszne!
Piłka w Kuchni
19 grudnia, 2016Super! Bardzo się cieszę, że smakuje 🙂