
Zdarza Wam się zmieniać recepturę ciasta tylko dlatego, że nie macie jakiegoś składnika? Jakiś czas temu prezentowałam Wam ciasto błyskawiczne z jagodami. Jego “tajnym” składnikiem był kefir… Ale gdy nadeszła ochota na ulubione ciasto, a kefiru brak… uśmiechnęła się do mnie z lodówki maślanka 🙂 Spróbowałam. Efekt jest równie pyszny 🙂 Morał? Kefir czy maślanka możemy piec 🙂

- 3 jajka
- 3 szkl. mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. oleju
- 1 szkl. maślanki
- 500 g malin
- 80 g płatków migdałowych
- 1/2 kostki masła
- 4 łyżki cukru
- 1/2 szkl. mąki
- 3/4 szkl. otrębów pszennych

P.S. Jeśli nie macie płatków migdałowych możecie upiec bez nich. Oto efekt 🙂


Lena
1 września, 2014Ciasto na maślance jest pyszne, i plus-robi się błyskawicznie 🙂
Piłka w Kuchni
9 września, 2014całkowicie się zgadzam 🙂
Kinga
1 września, 2014Świetny post! 😉
Pozdrawiam
___________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Piłka w Kuchni
9 września, 2014dziękuję 🙂
Anonimowy
11 grudnia, 2014Ciasto cudowne. Robiłam bez otrembów, bo nie miałam, ale migdały się sprażyły jakby w piecu i poprostu jest cudowne.
Piłka w Kuchni
19 grudnia, 2014cieszę się, że smakowało 🙂 zachęcam do wypróbowywania innych przepisów 🙂