
Latem często wpadają mi w ręce bardzo dojrzałe banany. Uwielbiam ich słodki mączny smak i z przyjemnością mieszam z nich koktajle i robię różne bananowe ciasta. Przepis na ciasto, które Wam dziś polecam, znalazłam w moim przepastnym segregatorze, a jego pochodzenie jest mi bliżej nieznane (tzn. zupełnie nie pamiętam, jak wszedł w moje posiadanie ;)). Przygotowanie jest szybkie i łatwe, a smak… kto jadł – niech komentuje 🙂

Składniki:
- 80 dag bardzo dojrzałych bananów
- 25 dag mąki pszennej
- 20 dag cukru
- 50 ml oleju
- 1 jajko
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 5 dag posiekanych orzechów włoskich
- 5 dag rodzynek
- 5 dag jagód goji
- szczypta soli
- tłuszcz i mąka do przygotowania formy

Sposób przygotowania:


What do you think?