
Nie wiem, które owoce dominują… Czy banany w cieście, czy kawałki jabłek… Ciasto jest dość wilgotne, może nawet ciężkie… Ale ilość owoców sprawia, że zjada się je z apetytem i może nawet pełnić funkcję ciasta na drugie śniadanie 🙂

Składniki:
- 2 szkl. mąki
- 1/3 szkl. cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- szczypta imbiru
- 3 dojrzałe banany
- 2 jajka
- 1/4 szkl.oleju
- 2 jabłka
Sposób przygotowania:
Wymieszaj suche składniki. Zmiksuj banany z jajkami i olejem. Płyn wlej do suchych składników i wymieszaj. Dodaj pokrojone w kostkę jabłka. Wymieszaj i przęłóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 40-50 miut – do suchego patyczka.

Smacznego!

gin
3 sierpnia, 2014Mniam, bardzo takie lubię, właśnie na drugie śniadanie 🙂
Piłka w Kuchni
4 sierpnia, 2014duża porcja owoców… a gdyby tak jeszcze mąkę zamienić na pełnoziarnistą.. byłaby pełnia zdrowia 🙂
Kyrios
6 sierpnia, 2014Wygląda apetycznie. Chyba sobie upiekę w wolnej chwili. Czy w przypadku pozytywnej weryfikacji mogę przepis zamieścić u siebie?
Piłka w Kuchni
6 sierpnia, 2014oczywiście 🙂 podaj tylko, jeśli możesz, link do inspiracji 🙂
Kyrios
6 sierpnia, 2014Jasne, że podam… nawet nie pomyślałem aby mogło być inaczej 🙂
Anonimowy
16 sierpnia, 20141/4 oleju- całego oleju (czyli 1 szklanka) czy 1/4 szklanki oleju?
Piłka w Kuchni
16 sierpnia, 2014Szklanka oczywiście, już poprawiam 🙂