
Zawsze późną wiosną czy też wczesnym latem, gdy temperatura powietrza zaczyna rosnąć przypominam sobie o chłodnikach. Szczególnie lubię ten z botwinki. Jest lekki, orzeźwiający i ma w sobie smaki bezsprzecznie kojarzące się z przełomem maja i czerwca…
Jedliście? Nie? To koniecznie spróbujcie 🙂

Składniki:
- 2 litry bulionu warzywno-drobiowego
- 1 pęczek botwinki z kilkoma dużymi buraczkami
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka octu ryżowego lub winnego
- sól
- pieprz
- 1 l kefiru
- 10 rzodkiewek
- pęczek posiekanego koperku
- awokado
- ugotowane na twardo jajka



ILoveBake.pl
10 czerwca, 2015bardzo lubie taki chlodnik ale rzadko go robie bo jest przy nim troche zachodu 😉
Piłka w Kuchni
1 lipca, 2015ale smak wart tego zachodu 🙂
FitHealthyLife
1 lipca, 2015Uwielbiam chłodniki 🙂
Piłka w Kuchni
1 lipca, 2015żałuję, że w moim domu jestem jedyną ich miłośniczką… jadałabym częściej 🙂