
Wpadłam jak śliwka w kompot w ciąg pieczenia chleba na zakwasie 🙂 Nie ma tygodnia, bym nie upiekła 🙂 Nie jestem jednak w stanie na bieżąco dzielić się z Wami moimi wariacjami – tej jednak nie odpuszczę 🙂 Ten przepis jest trochę na pograniczu chleba i placka – ma żytni zakwasowy posmak złamany słodyczą moreli. Zniknął – i to najlepszy dla niego komplement 🙂

Składniki:
- 350 g aktywnego żytniego zakwasu
- 1,5 łyżki cukru
- 1,5 łyżeczki soli
- 50 g miodu
- 120 g letniej wody
- 290 g mąki żytniej
- 100 g suszonych moreli
- garść pestek dyni


Anonimowy
10 stycznia, 2014Pomysłowo…zdrowy i pyszny chlebek:))
Piłka w Kuchni
12 stycznia, 2014Czasem warto poeksperymentować 🙂