
Spotkałam się z przepisem na chleb, który już w nazwie ma obietnicę odmiany życia TUTAJ. Początkowo nie rozumiałam jego fenomenu. Wymieszałam wszystkie składniki, upiekłam i czekałam… Bo istotne jest, by chleb całkowicie wystygł przed pierwszym krojeniem. Smakował wszystkim, nikt się nie pokusił o spróbowanie go z jakimkolwiek dodatkiem. Pierwszym bochenkiem delektowaliśmy się w wersji saute.

Składniki:
- 1 szkl. ziaren słonecznika
- 3/4 szkl. siemienia lnianego
- 10 czubatych łyżek zmielonego siemienia lnianego
- 1/2 szkl. orzechów laskowych
- 1,5 szkl. płatków owsianych
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżki miodu
- 5 łyżek oleju
- 1,5 szkl. wody


Unknown
4 listopada, 2013Ten chleb jest przepyszny, też ostatnio piekłam 😉
Piłka w Kuchni
14 listopada, 2013ja zaraziłam nim już kilka osób 🙂