Widzisz ten kolor? Piękny słoneczny… Idealnie rozświetlający pogodę za oknem. Ale to nie słońce. To chleb z pieczoną dynią.
Świetnie smakuje zarówno ze słodkimi, jak i z wytrawnymi dodatkami. Uwielbiam go tuż po upieczeniu, jeszcze ciepłego z masłem i solą…
Chleb domowy – w każdej wersji – wymaga nieco naszego czasu, czułości, cierpliwości… Odwdzięcza się niesamowitym smakiem i zapachem. A do tego jeszcze mamy pewność, że wiemy, co jemy 🙂
Składniki:
- 150 g upieczonej i zmiksowanej dyni
- 100 g jogurtu naturalnego
- 450 g mąki pszennej typ 650
- 200 g letniej wody
- 50 ml oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- opakowanie drożdży instant


Hubert J.
30 stycznia, 2020Wygląda bosko! Jeszcze ten złoty, jesienny kolor – idealnie 🙂