
Lubię testować przepisy z blogów, które obserwuję. Jednym z nich jest kingaparuzel.pl Uwielbiam jej zdjęcia!
Pokusił mnie ostatnio przepis na chlebek mocy z komosy ryżowej. Wyglądał pięknie. Na pewno ma wiele zdrowotnych zalet: jest bezglutenowy, zawiera dużo wysokiej jakości białka roślinnego, komplet aminokwasów, obniża poziom cholesterolu… Mnóstwo dobrego w jednym chlebku!
Zapytacie pewnie o smak… Tu mam dylemat. Chlebek jest wilgotny, ma ciekawą strukturę. Zdecydowanie jest dla osób uwielbiających smak komosy ryżowej. Ja mogę zjeść kawałek z całego bochenka i najem się na miesiąc 😉

Składniki:
- 300 g komosy ryżowej
- 60 g nasion chia
- 250 ml wody
- 60 ml oleju
- 1/2 cytryny
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki pestek dyni
- 1 łyżka nasion słonecznika

Sposób przygotowania:

Julia
31 stycznia, 2017nie wydaje się trudny do zrobienia, chyba się skuszę.
Piłka w Kuchni
31 stycznia, 2017trudny nie jest 🙂 ostrzegam tylko, że do smaku trzeba się przekonać 🙂
Unknown
31 stycznia, 2017Wygląda cudownie. 🙂
jaglusia.wordpress.com/
Piłka w Kuchni
31 stycznia, 2017to prawda 🙂