
Lubicie pierogi? Ja bardzo 🙂 Wersji chińskiej nigdy wcześniej nie próbowałam. One nie tylko mają lekko inny kształt, ale też farsz tworzy się z innych składników… Metoda gotowania, a właściwie smażenia też odbiega od tej nam znanej… Przepis wygląda strasznie – to prawda. Długa lista składników… Warto jednak spróbować 🙂

Składniki:
- 3/4 szkl. ciepłej wody
- 10 łyżek mąki pszennej
- 200 g mięsa mielonego
- 1 łyżka mielonego czosnku
- 1 łyżka mielonego imbiru
- 10 g namoczonych grzybów mun drobno posiekanych
- 10 g grzybów shitake drobno posiekanych
- pęczek kolendry posiekanej
- 1 łyżka sosu sojowego jensego House of Asia
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego House of Asia
- 1 łyżka oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 1 łyżka bulionu drobiowego House of Asia

Przygotuj farsz: wymieszaj pozostałe składniki.


Możesz przygotować do nich dip:
- 8 łyżek sosu sojowego jasnego House of Asia
- 4 łyżeczki dodu sojowego ciemnego House of Asia
- 4 łyżki dressingu ryżowego House of Asia
- 4 łyżeczki oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 4 łyżeczki czukru
- 4 łyżeczki mielonego czosnku

What do you think?