
Pamiętacie? Mnie smaki tamtego dnia wręcz prześladują. Pisałam już, że było to moje pierwsze zetknięcie z kuchnią chińską, a do tego w tak intensywnej dawce… Zupa, którą zaprezentowała nam “Kaśka” ma w sobie wszystkie towarzyszące nam na warsztatach smaki… Spróbujcie 🙂

Składniki:
- 200 g mięsa mielonego
- 2 łyżki bulionu drobiowego House of Asia
- 1 łyżka sosu ostrygowego House of Asia
- 1 łyżka oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 3 gałązki dymki
- 1 białko jajka
- pęczek świeżej kolendry
- 1,5 litra wody

Sposób przygotowania:


Konczi i Szpileczka
1 sierpnia, 2014Wygląda bardzo apetycznie i z pewnością taki właśnie ten bulionik z mięskiem był 🙂
Pozdrawiam
Piłka w Kuchni
4 sierpnia, 2014bardzo smaczny – polecam do wypróbowania…