
Uwielbiam zapach świeżego pieczywa wypełniającego kuchnię. To zapach Domu. Takiego przez duże D. Niestety brakuje mi czasu na wyrabianie, zagniatanie, dokarmianie zakwasu, wyrastanie… Pewnie dlatego ten przepis tak mnie zachwycił. Reklamowany jako “w 5 minut”. Możliwe? Okazało się, że tak! Wymieszany drewnianą łyżką. Czekający na upieczenie nawet do 2 tygodni. Podobno świetnie smakuje jako chleb, bułka, a nawet pizza! Przygotowałam z niego bułki, a następnym razem może pizza?

Składniki:
- 710 ml letniej wody
- 20 g świeżych drożdży
- 2 łyżki soli
- 1 kg mąki pszennej



Unknown
13 października, 2013Zainspirowałaś mnie… ciekawa jestem tego przepisu, tych bułeczek… uwielbiam swoje pieczywo, ja czesto korzystam z maszyny do chleba,a raczej do wyrabiania ciasta, bo pieke najczesciej w piekarniku… dodalam do ulubionych zakladek, musze wypróbować
basinepichcenie.blox.pl
Piłka w Kuchni
14 listopada, 2013jak wypróbujesz, to się koniecznie pochwal 🙂