

- 250 g masła
- 1 szkl. cukru
- 1/2 szkl. wody
- 400 g mleka w proszku
- 5-6 łyżek ciemnej=go kakao
- opakowanie pianek marshmallow
- pokruszony biszkopt (u mnie: pozostałe kawałki po wykonaniu tortu urodzinowego)
Sposób wykonania:
Masło rozpuść w rondelku, dodaj cukier, wodę i kakao. Wymieszaj dokładnie i ostudź. W dużej misce wymieszaj mleko w proszku z dodatkami, wlej masę maślano-cukrową i dokładnie wymieszaj. Keksówkę wyłóż folią aluminiową i wyłóż na nią masę czekoladową. Upchnij, przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin.
I już możesz się delektować smakiem… przeszłości? dzieciństwa? beztroski?



Olga
2 sierpnia, 2013Uwielbiam! Ale dodatek pianek zaskakujący… Dawno nie robiłam bloku czekoladowego, ale pora powspominać dawne czasy. I młodzież zapoznać z dawnymi smakami 😛
Piłka w Kuchni
2 sierpnia, 2013Kiedyś robiłam w wersji a'la czekolada bakaliowa. Smak bardziej klasyczny, ale eksperyment kulinarny to moje drugie imię 😉
Milena
2 sierpnia, 2013Kocham ten smak 🙂 Najbardziej lubię z orzechami i herbatnikami 😉