
Dobry przepis na biszkopt to połowa sukcesu w przypadku wielu tortów, serniczków czy kremowych/śmietanowych przekładańców. Ten przepis podrzuciła mi siostra… Kilka godzin po tym, jak biegała z tortownicą między własnym domem a domem teściowej 🙂 Mimo zepsutego piekarnika biszkopt wyszedł fenomenalny. Albo dobry przepis… albo dobra kucharka 😉 Biszkopt przygotowany wg tego przepisu stał się bazą sernika gotowanego.

Składniki:
- 5 jaj
- 5 łyżek cukru
- 2 łyżki kartoflanki
- 3 łyżki mąki tortowej
- proszek do pieczenia (na czubek łyżeczki)

gin
10 października, 2013Biszkopt to podstawa 🙂 Ja też mam jeden przepis, który zawsze się udaje, i innych już nawet nie szukam 🙂
Piłka w Kuchni
13 października, 2013ja należę do osób, które uwielbiają eksperymentować… choćby miało się nie udać 🙂