
Mój mąż na dźwięk słowa “cukinia” dostaje gęsiej skórki. Reszta rodziny ze smakiem zajada cukinię niemal pod każdą postacią, jednak rekordy bije bigos z cukinii. Względnie prosty i szybki w przygotowaniu. Poza podstawową ramą kiełbaska+cukinia+pomidory można urozmaicać go do woli. Dziś proponuję Wam moją wersję – może podacie własne warianty?

- 4 średnie cukinie
- 4 cebule
- 4 kiełbaski typu “zwyczajna”
- 20 dag boczku wędzonego
- 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- pieprz
- sól
- czosnek
- bazylia
- papryka ostra
- olej


Unknown
9 sierpnia, 2013Ha! Wygląda pysznie, a przepis prosty. Zdecydowanie go wypróbuję. Może już jutro 🙂