
Por. Warzywo, którego wielu unika. Sama nie jestem jego wielbicielką… Z zupy wyławiam. W sałatce nawet mi smakuje. W żadnej innej postaci go nie przyrządzałam. Do dziś. Zapiekanka z batatów (kupionych z ciekawości) i pora (któy tak naprawdę gra w niej główną rolę) stała się pretekstem do “drugiej szansy”. Odpowiednio przyrządzony por jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy.]: zawiera fosfor, wapń, witaminę C, B1, B2, karoten i kwas nikotynowy.

Składniki:
- 600 g batatów
- 4 pory (tylko białe części)
- 600 ml napoju ryżowego
- 40 ml oliwy
- 40 g mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki kaparów
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1,5 łyżeczki tymianku
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:


Foodmania
8 grudnia, 2015bataty maja niepowtarzalny smak, a ta zapiekanka na pewno smakowała rewelacyjnie!
zapraszam do konkursu 🙂 foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/12/konkurs-udekoruj-z-nami-swieta.html
Piłka w Kuchni
30 grudnia, 2015zapiekanka jest rewelacyjna, a za zaproszenie dziękuje 🙂