W sobotnie i niedzielne poranki z moich córek wychodzą “śniadaniowe potwory”. W dni robocze nie udaje nam się zaszaleć ze śniadaniem, bo wszystkie lubimy poleżeć do ostatniej chwili.
Weekendy są czasem, kiedy włączamy bardziej leniwy tryb. To właśnie w weekendy smażymy naleśniki, placuszki, pancakesy… Naszą kreatywność ograniczają tylko dostępne w kuchni składniki 🙂
Tym razem wybór padł na bananowe pancakes – z bardzo błahego powodu 😉 Dojrzałe banany już prawie wychodziły z szafki 😉
Składniki:
- 1,5 szkl. mąki pszennej
- 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 1 jajko
- 1 szkl. mleka
- 1/4 szkl. jogurtu
- 2 łyżki oleju
- 1 duży dojrzały banan lub 2 mniejsze
- 1/2 łyżeczki cynamonu

What do you think?