
Babka. Ciasto o wielu twarzach. Tradycjonaliści wybiorą tę piaskową czy drożdżową. Liberalni – poszukają nietypowych smaków. Dziś zaproponuję Wam babkę, do której dojrzewałam 3 lata! Skąd wiem, że aż tyle? Wydrukowałam ją kiedyś z internetu -i na wydruku mam datę. 14 kwietnia 2011. Babka ta jest mistrzostwem świata 🙂 Oryginalny przepis

Składniki:
- 1 niepełna szklanka mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 160 ml mleka
- 80 g gorzkiej czekolady
- 2 czubate łyżki ciemnego kakao
- 110 g masła
- 2 łyżki oleju
- 3/4 szkl. cukru
- 2 garści listków mięty (poza sezonem lub gdy nie mamy mięty w doniczce – polecam mrożone :))


wedelka
14 kwietnia, 2014Bardzo lubię połączenie czekolady i mięt, więc pewnie ta babka bardzo by mi smakowała 🙂
Piłka w Kuchni
14 kwietnia, 2014ja ją pokochałam właśnie za to połączenie – nie do wiary, że tak długo musiała odczekać na wypróbowanie 🙂